FOTBAL CLUB FAIR PLAY JOC CINSTIT BUCUREȘTI este un club de fotbal feminin, în care pasiunea, profesionismul și dotările, fac ca acesta să fie, an de an, cel mai puternic din București.
Clubul a luat ființă in 2003 fiind fondat de regretatul profesor antrenor Ion Bărbăcioru, fiind afiliat la Federația Română de Fotbal și AMF București.

Începând cu anul 2007 clubul și-a îndreptat toată atenția către fotbalul feminin având grupe de inițiere (6-8 ani, 9-11, 12-14) și performanță (junioare și senioare).
Obiectivul principal al clubului este creșterea numărului de fete practicante ale fotbalului și îndreptarea acestora către performanță, mai ales din sectorul 5 al Bucureștiului.

FC FAIR PLAY JOC CINSTIT BUCUREȘTI, a reușit de la înființare (2003) și până în prezent, împreună cu un staff tehnic restrâns, să aducă un mare numar de copii (fete) către sport, să suporte cu stoicism toate neajunsurile materiale și să promoveze de-a lungul timpului 18 sportive la loturile naționale, să reprezinte Municipiul București în anul 2016, la faza finală interjudețeană a Campionatului de junioare, să obțină titlul de campioane la junioare U13 și vicecampioane la U11 în anul 2019, să se califice în semifinalele cupei României, și să mențină prima echipa de Senioare în elita fotbalului feminin românesc.

Printre proiectele cu care Clubul se mândrește, se numără proiectul RAHOVA, FOTBAL ȘI FEMINITATE, proiect desfășurat în parteneriat cu Centrul Cultural pentru Tineret Ștefan Iordache.
Un alt parteneriat notabil al FOTBAL CLUB FAIR PLAY JOC CINSTIT BUCUREȘTI este parteneriatul cu FCSB, lotul de junioare U15 jucând sub sigla FCSB.

După decesul regretatului fondator, la începutul anului 2021, clubul a decis să-și continue activitatea, pentru a duce mai departe munca domnului profesor Ion Bărbăcioru și pentru a face, în continuare, istorie în fotbalul feminin din România.
În anul 2021, clubul s-a calificat cu lotul de junioare U17 și cu lotul de juniore U15 la turneele finale ale campionatelor naționale, lotul Under 15 jucând sub sigla FCSB.

De asemenea, FC FAIR PLAY JOC CINSTIT este unicul club de fotbal feminin din București care paricipă in Liga 1 – senioare – a campionatului național de fotbal feminin.
Zilnic, fetițe de 7-8 ani, mai mari, de 9 – 11 ani sau de 12 – 14 ani, preponderent din sectoul 5, se alatură fenomenului „Fair Play”.
Ce le atrage? Poate dragostea de fotbal, dar cu siguranță și antrenorii și antrenoarele clubului, licențiați UEFA, care sunt nume de rezonanță în fotbalul bucureștean.

„Fair Play București este un club de fotbal feminin, în care pasiunea, profesionismul și dotările, fac ca acesta să fie, an de an, cel mai puternic din București.
Zilnic, fetițe de 7-8 ani, mai mari, de 9 – 11 ani sau de 12 – 14 ani, ne contactează și se alatură fenomenului Fair Play.
Ce le atrage?… Poate dragostea de fotbal, dar cu siguranță și antrenorii și antrenoarele clubului, licențiați UEFA, care sunt nume de rezonanță în fotbalul bucureștean.
Porțile sunt deschise permanent!”


Antrenor ION BĂRBĂCIORU